IBM InfoSphere Guardium

IBM InfoSphere Guardium je skalabilno rješenje za zaštitu sigurnosti i privatnosti informacija u podatkovnom centru. Rješenje osigurava kontinuirano praćenje svih aktivnosti nad poslovnim bazama podataka (IBM Informix, IBM DB2, MySQL, PostgreSQL, Microsoft SQL Server i dr.), skladištima podataka (Netezza, Teradata i dr.), sustavima za dijeljenje datoteka i dokumenata (Microsoft Windows file share, Microsoft SharePoint i dr.) te okruženjima s velikom količinom podataka poput sustava Hadoop. Ovo rješenje omogućuje provođenje sigurnosnih pravila kojima se definira pristup osjetljivim podacima na svim razinama organizacije te pojednostavljuje proces revizije i usklađivanja sa standardima i propisima o povjerljivosti podataka (PCI DSS, HIPA, ISO 27001/2 i dr.).

IBM-ovo rješenje za sigurnost podataka sprječava neovlaštene ili sumnjive aktivnosti od zlonamjernih napadača ili zaposlenika. Također se može koristiti i za detekciju mogućih prijevara nad poslovnim aplikacijama kao što su Oracle E-Business Suite, PeopleSoft, SAP i dr.

Uz sve prednosti koje IBM Infosphere Guardium nudi, važno je istaknuti njegov zanemariv utjecaj na performanse informacijskog sustava, ne zahtijeva promjene u postojećim izvorima podataka i ne oslanja se na izvorne dnevnike (engl. native logs). Centralizirani repozitorij za reviziju omogućuje povećanje sigurnosti, u kombinaciji s integriranim aplikacijama za automatizaciju procesa usklađivanja, te omogućuje na jednom mjestu definiranje sigurnosnih pravila za pristup različitim sustavima.

IBM InfoSphere Guardium Database Activity Monitor rješenje omogućuje nadzor aktivnosti nad podacima i zaštitu osjetljivih podataka:

Automatsko lociranje baze podataka te otkrivanja i klasifikacija osjetljivih podataka
Omogućava detaljan uvid na niskoj razini u bazama podataka, skladištima podataka, sustavima za dijeljenje datoteka i dokumenata, i Hadoopu
Praćenje aktivnosti krajnjih korisnika koji pristupaju podacima posredno korištenjem poslovnih aplikacija
Praćenje i provedbu širokog raspona pravila, uključujući i osjetljiv pristup podacima, kontrolu promjena unutar baza podataka, i povlaštene akcije korisnika
Stvaranje jednog i sigurnog centraliziranog repozitorija za reviziju velikog broja heterogenih sustava i baza podataka
Automatizaciju cijelog procesa revizije, uključujući izradu i distribuciju izvješća, kao i dodavanje komentara i potpisa

IBM InfoSphere Guardium Vulnerability Assessment rješenje omogućuje zaštitu infrastrukture baza podataka od ranjivosti:
Automatska procjena ranjivosti baza podataka i nedostataka u konfiguraciji
Zaključavanje konfiguracije nakon provedene odobrene promjene
Otkrivanje postojećih prava pristupa podacima te procjenu tih prava

IBM InfoSphere Data Redaction rješenje podržava razmjenu informacija između poslovnih korisnika dok istovremeno štiti povjerljive informacije u nestrukturiranim dokumentima i formama. Rješenje automatski prepoznaje i uklanja povjerljive informacije iz verzije dokumenta od nehotičnog otkrivanja korisnicima, kojima nije dozvoljen uvid u takve informacije. Podržani su različiti formati dokumenata, uključujući i skenirane dokumente, PDF, TIFF, XML i Microsoft Word.

IBM InfoSphere Guardium Data Encryption rješenje omogućuje šifriranje strukturiranih i nestrukturiranih podataka s minimalnim utjecajem na performanse postojećeg sustava, tj. ne zahtijeva nikakve promjene na bazi podataka, u aplikaciji ili na mreži.

 
G_002

Top