Najveće svjetsko istraživanje korisnika poslovne inteligencije i analitike daje najbolje ocjene SAP Analytics Cloudu

Objavljeno: 8. srpnja 2020. 13:16

SAP Analytics Cloud na vrhu je ljestvice BARC-a (Centra za istraživanje poslovnih aplikacija – Business Application Research Center) „The Planning Survey 20“. Tržište proizvoda za planiranje vrlo je kompetitivno. „The Planning Survey 20“ otkriva prednosti i mane brojnih vodećih tvrtki, kao i niza manjih tvrtki – od kojih su neke regionalne, a neke relativno nove na tržištu – a nude iznimnu vrijednost svojim kupcima.

„The Planning Survey 20“ provedeno je od studenog 2019. do veljače 2020. godine. Najveće  je sveobuhvatno neovisno istraživanje o softveru za planiranje i izradu proračuna. Temelji se na anketi 1406 korisnika – planera, konzultanata i dobavljača iz cijelog svijeta. Istraživanje obuhvaća i pitanja koja se kreću od odabira i kupnje softvera do implementacije i uporabe, uključujući pitanja o uspjehu planiranja softverskih projekata, upotrebljivosti svakog proizvoda i problemima s kojima se susreću.

BARC svake godine provodi anketu među korisnicima i konzultantskim tvrtkama. Cilj ankete je detaljno ispitati njihove odluke o kupnji, ciklusima implementacije i poslovnim koristima koje imaju od toga.

Organizacije odabiru, implementiraju i koriste alate za planiranje širom svijeta. Teme obuhvaćene u ovom izvješću uključuju:

Anketni upitnik koncipiran je tako da dobije povratne informacija krajnjih korisnika o aktualnim vrućim temama i tehnologijama na tržištu planiranja, otkrivajući sadašnje razine implementacije i planove za budućnost kroz niz uzbudljivih trendova kao što su:

SAP Analytics Cloud zabilježio je 32 top rankinga i 29 vodećih pozicija u pet različitih „peer-grupa“, uključujući Enterprise Sortware Vendors i Solution-focused Planning Products. SAP Analytics Cloud rangiran je više od bilo kojeg drugog dobavljača softvera za tvrtke u 22 kategorije, uključujući korisničko iskustvo, poslovanje, vrijednost i zadovoljstvo proizvodom.

Najbolje rangirani:

– Simulacija: SAP Analytics Cloud zabilježio je dva prva mjesta u kategoriji simulacije u posljednje dvije godine, zahvaljujući višestrukim mogućnostima za simulaciju budućih ishoda za planiranje korporativnog razvoja. Pomoću alata za simulaciju „Što ako“, oni koji donose odluke mogu otkriti najgore i najbolje scenarije za donošenje odluka.

– Jednostavnost upotrebe: SAP Analytics Cloud donosi moderno web sučelje jednostavno za korištenje na svom pristupu potpuno temeljenom na oblaku. Financijski i poslovni korisnici, koji su primarna ciljana skupina korisnika softvera, moraju imati minimalno IT znanje kako bi pokrenuli sustav i izvršili planiranje, prikupljanje podataka, analiziranje i izvještavanje.

– Izvještavanje i analitika: Korisnici koji koriste SAP Analytics Cloud često primjenjuju analitičke slučajeve upotrebe kao što su ad-hoc upit, izvješćivanje i nadzorne ploče / tablice rezultata, prema demografiji. Strateške platforme za analizu SAP Analytics Cloud kombiniraju otkrivanje podataka, vizualizacije, planiranje i proširene analitike kako bi podržali različite korisničke uloge u jednom centraliziranom proizvodu.

– Workflow: Postupak tijeka rada opremljen je komentiranjem i napomenama, unaprijed definiranim modelima planiranja i simulacijskim značajkama, stvarajući decentralizirani proces planiranja odozdo prema gore. Aktivnosti planiranja organiziraju se u SAP Analytics Cloudu pomoću zaslona kalendara, a planeri također mogu koristiti alokaciju podataka i velike mogućnosti suradnje za rad s timom u stvarnom vremenu. SAP Analytics Cloud na prvom je mjestu po podršci za tijek rada u odnosu na konkurente iz „peer grupe“ „Enterprise Software Vendors“.

– Zadovoljstvo proizvodom: Rješenje i dalje postaje sve bogatije mogućnostima koje podržavaju strateško, operativno, funkcionalno i financijsko planiranje, uključujući razvoj dizajna aplikacija, funkcija planiranja i predviđanja, te planiranja poslovnog sadržaja.

Sva prava pridržana | ALFATEC Group 2019 | Politika privatnosti
Vrh
Kontakt