Tri ideje kako pojednostavniti vaš IT

Objavljeno: 23. listopada 2021. 21:09

Listopad je mjesec svjesnosti o cyber sigurnosti. Ujedno je i jako dobro vrijeme za zaštitu vaših online računa. Cilj kampanje koja se provodi svake godine je povećati svjesnost o cyber sigurnosti i najboljim praksama te naglasiti važnost zajedničkog truda kako bi se spriječile cyber provale i prijevare.

Tema je važna jer se ove godine život odvija online.
Internet je ove godine pokazao koliko je važan. Uz pomoć naših uređaja, Internet nam je omogućio da provedemo vrijeme s našim prijateljima i obiteljima, da podijelimo posebne trenutke koji nam život čine što više normalnim – iako to nije bio. Ako zaštitimo svoje uređaje, račune i veze, nećemo propustiti nijedan trenutak našeg online života.

Gartner predviđa da će u poslovnom svijetu 81% tvrtki usvojiti okruženje u više oblaka kako bi povećale otpornost poslovanja. Istodobno, hibridni rad postao je norma. I dok je to dobra vijest za zaposlenike koji su se naviknuli na rad pod svojim uvjetima, IT i sigurnosni odjeli su pod većim pritiskom, posebno stoga što su prijetnje sve raznovrsnije. Loši glumci postali su sofisticiraniji i zaposlenicima postaje sve teže razlučiti valjanu komunikaciju od napada koji pokušavaju ukrasti vjerodajnice. IT odjeli moraju poduzeti korake kako bi osigurati novu stvarnost.

To je lakše reći nego napraviti. Postoje tri ključna područja na kojima bi organizacije trebale razmisliti o pojednostavnjenju i jačem stavu prema sigurnosti.

Sva tri pristupa vam mogu pomoći da postignete pristup sigurnosti nultog povjerenja (Zero Trust), s identitetom u svojoj srži koji pruža najmanje privilegirani pristup.

Pitajte nas više o ovoj temi!

Sva prava pridržana | ALFATEC Group 2019 | Politika privatnosti
Vrh
Kontakt