Forcepoint šalje poruku: Vrijeme je za humanocentričnu cyber sigurnost

Objavljeno: 4. travnja 2022. 12:23

Sigurnost podataka je izazov koji nikada ne prestaje. S jedne strane, organizacije i tvrtke moraju biti usklađene s propisima i štititi intelektualno vlasništvo od ciljanih napada i slučajnih izlaganja. S druge strane, moraju se prilagoditi na velike pomake, kao što su prihvaćanje aplikacija u oblaku, hibridnih okruženja u oblaku i trendova BYOD (Bring your own device – Ponesi svoj vlastiti uređaj), a svi oni povećavaju broj načina na koji podaci mogu napustiti vašu organizaciju ili tvrtku.

Područje za moguće napade sve je šire i predstavlja najznačajniji izazov za zaštitu kritičnih podataka. Timovi za sigurnost podataka poduzimaju naizgled logične mjere za lov na podatke: pronađi ih, katalogiziraj i kontroliraj. Ipak, ovaj tradicionalni pristup prevenciji gubitka podataka više nije učinkovit jer ne uzima u obzir najveću varijablu u sigurnosti podataka – vaše ljude.

‘Ljudski faktor’ je prepoznat kao najslabija karika u kreiranju sigurnog digitalnog okruženja – no ljudska intuicija mogla bi biti rješenje u borbi protiv brojnih cyber prijetnji. Ključ je u povećanju vidljivosti korisničke interakcije s podacima i aplikacijama. Jednom kad se to postigne, moguće je primijeniti stupanj kontrole zasnovan na specifičnom korisničkom riziku i osjetljivosti ili vrijednosti podataka.

Rješenja za DLP (Prevenciju gubitka podataka – Data Loss Prevention)
Forcepoint DLP usredotočen je na humanocentrični rizik uz vidiljivost i kontrolu na svim lokacijama na kojima vaši ljudi rade i na kojima se vaši podaci nalaze. Sigurnosni timovi primjenjuju bodovanje korisničkog rizika kako bi se fokusirali na događaje koji su najvažniji i ubrzali usklađenost s globalnim propisima o podacima.

*Kako DLP prepoznaje informaciju?

Forcepoint DLP štiti organizacije od gubitka podataka na sljedeće načine:
– Praćenje podataka kada putuju unutar ili izvan organizacije
– Zaštita podataka dok se njima upravlja u uredskim aplikacijama, s kontrolama temeljenim na politikama koje su usklađene s poslovnim procesima
– Identificiranje i rangiranje visokorizičnih incidenata kako bi preveniralo ili saniralo gubitak i krađu podataka

*Incident Risk Ranking

Forcepoint DLP ima sljedeće glavne komponente:
– Poslužitelj za upravljanje je uređaj na Windowsima na kojemu je Forcepoint Security Manager i Forcepoint DLP softver.
– Poslužitelj za upravljanje pruža osnovnu tehnologiju gubitka informacija, uzimanja otisaka prstiju, primjenu pravila i pohranjivanje forenzike incidenta. Implementacija može uključivati ​​više Forcepoint DLP poslužitelja za dijeljenje opterećenja analize, ali postoji samo jedan poslužitelj za upravljanje.

– Mehanizam funkcioniranja nalazi se na svim Forcepoint DLP poslužiteljima, poslužiteljima Web Content Gatewaya i uređajima Forcepoint Email Security. Mehanizmi funkcioniranja također su integrirani s krajnjim točkama Windows, Mac OS X i Linux koji pokreću Forcepoint DLP Endpoint.

– Mehanizam fukcioniranja odgovoran je za raščlanjivanje podataka i korištenje analitike za njihovu usporedbu s pravilima u politikama.

– Mehanizam za analizu nalazi se na 64-bitnom Linux stroju. Koristi se za prepoznavanje potencijalno rizičnih incidenata, njihovo uspoređivanje sa sličnom aktivnošću i procjenu rizika.

– Baza podataka politika je repozitorij za Forcepoint DLP politike. Za optimalnu izvedbu, pohranjuje se lokalno na svakom poslužitelju (poput baze podataka otisaka prstiju).

Kontaktirajte nas radi više informacija o Forcepoint DLP!

 

 

 

 

Sva prava pridržana | ALFATEC Group 2019 | Politika privatnosti
Vrh
Kontakt