Profil tvrtke

Tvrtka ALFATEC Group osnovana je krajem osamdesetih godina, s prvim mogućnostima organiziranja privatnih poduzeća u Hrvatskoj. Kontinuiranim ulaganjem u naše djelatnike i primjenom najmodernijih svjetskih tehnologija prepoznati smo kao pouzdan partner od strane tržišta kako u Hrvatskoj tako i u regiji. U prilog tome ide i nedavno nam uručeno priznanje (‘Tvrtka Gazela’) za trogodišnji uzastopni rast prihoda za više od 35% koje uručuje novinarska kuća Business.hr. Naš tim čini 55 stručnjaka visokog stupnja naobrazbe i velikog iskustva u izgradnji informacijsko-komunikacijskih sustava i to nam daje najveću snagu za daljnji razvoj i ekspanziju. Od osnutka, fokusirali smo se na rješenja i sustave za upravljanje podacima u čemu nam uvelike pomaže tehnologija renomiranih svjetskih proizvođača.

U nastavku su opisana područja naše ekspertize.

Business Intelligence / Data Warehouse

Prvi u Hrvatskoj smo ušli u segment Business Intelligence-a i to davne 1999. godine. U to vrijeme, tržište je bilo slabo educirano o BI-u te smo stoga održavali mnoge radionice i skupove kako bi podigli razinu znanja o BI-u, koji uvelike pomaže i olakšava u svakodnevnom donošenju poslovnih odluka tj. odvijanju poslovanja. Klijentima osiguravamo kompletnu uslugu izgradnje BI sustava i to od:

   Snimke stanja

   Analiza i dizajna sustava

   Izrada dimenzionalnog modela podataka

   Izgradnja skladišta podataka (data warehouse)

   Izrada ETL procedura (Extract transform load)

   Izrada analitika i izvještaja

   Edukacija

   Održavanje sustava

   Tehnička podrška

   Integracija podataka

   Čišćenje podataka (data cleansing)

   Upravljanje projektom (project management)

   Financijska konsolidacija

   Planiranje, budžetiranje, predviđanje,

   ‘what-if” simulacije

   CPM, BSC, SM, ABC, Risk

   Management, Basel II …

Povratne informacije s tržišta govore nam da se naša BI rješenja koriste svakodnevno i na svim poslovnim razinama odlučivanja što govori o kvaliteti i jednostavnosti korištenja, što su pak jedni od ključnih zahtjeva svake kompanije koja želi ući u BI projekt

Informacijska sigurnost

Na području informacijske sigurnosti prisutni smo u regiji od početka 90ih godina prošlog stoljeća kad smo zajedno sa vodećim hrvatskim financijskim institucijama i bankama sudjelovali u kreiranju platnog prometa i početaka kartičarskog poslovanja. Sudjelovali smo u inicijalnom razvoju, kao i modernizaciji segmenata bankarskog poslovanja u većini banaka na području Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije i Crne Gore. Te svakodnevno sudjelujemo u razvoju sigurnosnih rješenja i usluga kako bi sigurnost svakodnevnog poslovanje što jednostavnije podigli na najvišu moguću razinu na zadovoljstvo svih uključenih strana. Sustavno radimo na osvještavanju državnih institucija o potrebi za informacijskom sigurnosti sukladno praksi institucija u EU. Dugogodišnji smo partneri sa, u području informacijske sigurnosti i kriptografske opreme i rješenja, najzastupljenijom tvrtkom na tržištu, tvrtkom Thales e-Security, kao i nekoliko vodećih tvrtki u segmentu sigurnosti i kartičnog poslovanja, poput Verisoft, Qualys, Collis, Arcot, Acertigo. U suradnji sa kvalificiranim PCI revizorom, sudjelovali smo u procesu dobivanja PCI DSS certifikata za prvu banku certificiranu u Hrvatskoj. Certificirani smo za postavljanje, održavanje i podršku širokog spektra kriptografske opreme i rješenja.

Informix

ALFATEC Group već 18 godina kao distributer na Hrvatsko tržište dovodi vrhunsku Informix Data Management tehnologiju. Radimo po tzv. IBM ISV/TP (Independent Software Vendor/Techology partner) modelu distribucije, koji osnovu ima u izuzetno uspješnom Informix kanalu distribucije, u kojem distributer zajedno s partnerima prati korisnika u svima fazama izgradnje, održavanja i unapređenja sustava. Uz Hrvatsku, svoje stručno-konzultantske usluge u okviru ISV/TP kanala distribucije osiguravamo u Bosni i Hercegovinu, Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji, Kosovu, Albaniji, Sloveniji i Mađarskoj. Kao IBM IM SW distributeri, ovlašteni smo prodavati licence u cijelom svijetu.

U okviru ponude IBM Information Management softvera, specijalizirali smo se za Informix paletu proizvoda. U Informix segmentu, Alfatec osigurava profesionalnu uslugu podrške i održavanja temeljenu na dugogodišnjem iskustvu implementacije složenih poslovnih sustava na Informix platformi. Podrška uključuje širok spektar aktivnosti, od tehničkog održavanja preko administracije baza podataka do konzultantskih usluga. Poseban segment čini školovanje korisnika i partnera za uspješan rad na Informix proizvodima.

U Information Management sektoru radi 6 stručnih djelatnika s dugogodišnjim iskustvom i najvećem brojem IBM certifikata iz Information Management područja u Hrvatskoj (18). Veliki broj korisnika u kontinuitetu dugi niz godina koristi naše usluge, a broj partnera koji su prepoznali našu kvalitetu i prednosti našeg kanala distribucije stalno raste (30). Rezultat je to kvalitetnog dugogodišnjeg rada i jednostavne strategije: zadovoljan korisnik.

Ponosno ističemo da smo 2008. ispunili visoke norme IBMa i postali jedan od četiri “Informix High Value Service” distributera u Europi.

Komunikacijska rješenja i oprema

Na području komunikacijskih tehnologija imamo dugogodišnje iskustvo u projektiranju i izgradnji ICT sustava, prodaji cjelovitih, pojedinačnih i specifičnih  komunikacijskih rješenja.

U svojstvu projektnog distributera prisutni smo na tržištu RH od 1990.  Naši se djelatnici konstantno usavršavaju i usvajaju nova tehnička i tehnološka znanja školujući se u  inozemnim centrima za obuku kako bi našim korisnicima pružili najkvalitetniju moguću uslugu. Posjedujemo niz certifikata koji jamče osposobljenost našeg tehničkog tima za izvršavanje najzahtjevnijih  zadataka.

Zahvaljujući stalnom tehničkom usavršavanju prepoznati smo od strane korisnika kao tvrtka sposobna pružiti podršku kako telekomunikacijskim operaterima  i davateljima usluga tako i malim, srednjim i velikim gospodarskim subjektima na polju planiranja mrežne  infrastrukture, optimalizacije mrežnog prometa, konzultacija, instalacija,održavanja i tehničke podrške.

Imajući cjelovitu infrastrukturnu podršku, u mogućnosti smo zadovoljiti i najkompleksnije zahtjeve korisnika.

Razvoj softwarea

Razvoj software-a i aplikacija u modernim tehnologijama prema zahtjevima klijenata.

Top