Financijska konsolidacija

Financijsko računovodstvo organizacija koje u svojem vlasništvu imaju više kompanija,  podrazumijeva potrebu za financijskom konsolidacijom na nivou krovne organizacije.

Financijsko računovodstvo organizacija koje u svojem vlasništvu imaju više kompanija, podrazumijeva potrebu za financijskom konsolidacijom na nivou krovne organizacije.

Prvenstvena potreba za konsolidiranim financijskim izvješćima najčešće proizlazi od nerijetko kompliciranih zahtjeva regulatora ili internih računovodstvenih standarda. S druge strane, konsolidirani financijski izvještaji pružaju najbolju sliku ukupnog poslovanja kompanije na način da svode ukupno poslovanje na zajednički nazivnik te na taj način omogućuju jednostavnije i odgovornije upravljanje kompanijom.

Po prirodi stvari, financijska konsolidacija podrazumijeva sravnjenje poslovnih podataka na nivou izvještaja bilance.
Proces sravnjenja podataka na nivou bilance prikazan je slikom u nastavku:

Alfatec - Financijska konsolidacija

Proces financijske konsolidacije dobiva na dodatnoj kompleksnosti iz tog razloga što organizacije u svojim kompanijama, pored same kompleksnosti procesa konsolidacije, posjeduju različite financijsko-računovodstvene ili ERP sustave.

ALFATEC Group u mogućnosti Vam je ponuditi vlastiti know-how, ostvaren na mnogobrojnim projektima iz ove domene, kao i vodeća svjetska tehnološka rješenja kako bi smo projekt financijske konsolidacije za vašu tvrtku učinili uspješnim, a sam proces što bezbolnijim.

Financijska konsolidacija

Industrije

Provjerite ALFATEC Group rješenja prema različitim industrijama.
Sva prava pridržana | ALFATEC Group 2019 | Politika privatnosti
Vrh
Kontakt